U doet al zaken in het buitenland of staat aan de vooravond van grensoverschrijdend zakendoen? En u heeft behoefte aan ondersteuning in uw doeltaal? Telefoneren in het Duits. Een onderhoudende presentatie voeren in het Engels. Die ene presentatie voor een belangrijke klant in Frankrijk moet echt perfect gaan. Onze trainers weten hoe het zaken doen werkt in uw doeltaal. Ze helpen u graag dit te perfectioneren. Inbegrepen is een cultuurtraining over de do’s & dont’s van het land waarmee u zaken doet.

PRESENTATIETRAINING 

Stel, u moet in een vreemde taal, bijvoorbeeld in het Engels of Spaans, uw bedrijf of een product presenteren. Een internationale opdracht binnenhalen zonder een overtuigende presentatie is bijna onmogelijk. Bij een presentatietraining draait het om het juiste taalgebruik en het vergroten van de relevante woordenschat. Ook komen onderwerpen als voordracht en interculturele communicatie aan bod. Op basis van een persoonlijk intakegesprek stellen wij samen met u uw haalbare doelstellingen vast. Zo bent u na afloop in staat om op een effectieve en natuurlijke manier te presenteren.

Resultaat:

 • Professioneler taalgebruik
 • Uitgebreidere woordenschat
 • Betere presentatievaardigheden

ZAKELIJK SCHRIJVEN/MAILEN

U wenst uw schrijfvaardigheid in welke taal dan ook te verbeteren, zoals uw zakelijke e-mailcorrespondentie, verslaglegging of marketingteksten. In onze training besteden wij aandacht aan de verschillende facetten van het zakelijk schrijven, zoals woordkeuze, spelling en stijl. Daarbij leert u ook dat cultuurverschillen zich uiten in de wijze van communiceren. De training is zeer praktijkgericht. U gaat aan de slag met eigen werk, diverse oefeningen en schrijfopdrachten. Vanzelfsprekend krijgt u feedback op uw eigen producties. De training kan individueel of in kleine groepen worden verzorgd.

Resultaat:

 • Professionelere uitstraling van uw tekst
 • Duidelijkere boodschap richting uw doelgroep
 • Verhoogde effectiviteit bij het schrijven

ZAKELIJK TELEFONEREN 

Tijdens deze training leert u telefonisch communiceren in het Nederlands of in een vreemde taal. U leert het juiste taalgebruik in uw doeltaal zodat u klantgericht en effectief kunt omgaan met internationale contacten. Deze training is tevens  geschikt voor Nederlandstaligen die in het Nederlands gerichter en efficiënter de klant te woord willen staan.

Resultaat:

 • Juist doeltaalgebruik aan de telefoon
 • Effectief omgaan met internationale contacten

CULTUURTRAINING 

Do’s & dont’s van internationaal zakendoen. Succesvol internationaal zakendoen vereist begrip voor kennis van cultuur en taal. Begrijpt u de verschillen in omgangsvormen met uw buitenlandse relatie? Of heeft uw organisatie medewerkers die zich in het buitenland gaan vestigen en voor wie het belangrijk is de cultuurverschillen te onderkennen? Misschien heeft u buitenlandse medewerkers die de Nederlandse cultuur en gewoontes moeten leren kennen? Ook hierin voorziet Elin u van de nodige kennis. In onze cultuurtraining komen praktische onderwerpen, die nauw samenhangen met de dagelijkse praktijk van uw organisatie, aan bod. Wij geven u advies over de zakelijke cultuur en hoe te onderhandelen met uw buitenlandse zakenpartner. Een ervaren trainer met kennis van het land vertelt over lokale omgangsvormen en etiquette, belicht verschillen en overeenkomsten en oefent veelvoorkomende situaties.

Resultaat:

 • De juiste bagage m.b.t. taal en cultuur van de buitenlandse partner
 • Verbeterde persoonlijke effectiviteit

BEURSTRAINING

Onze beurstraining is bedoeld als voorbereiding voor een beursdeelname en wordt specifiek gericht op de internationale beurs, waaraan uw bedrijf deelneemt. Exposanten leren producten en diensten in de vreemde taal duidelijk en effectief te presenteren. Onderwerpen als interculturele communicatie, beurscommunicatie en omgang met zakelijke klanten komen eveneens aan bod. Ook worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet, als het gaat om uw taalvaardigheid en persoonlijke presentatie gaat. Deze training kan gecombineerd worden met facetten uit de presentatietraining, of met een interactieve training zoals team building. Desgewenst ook  in de doeltaal, bijvoorbeeld Murder Game in het Engels.

Lees hier hoe Iperion de Murder Game heeft ervaren.

Resultaat:

 • Verbeterde taalvaardigheid & presentatievaardigheden
 • Goed voorbereid op internationale beursdeelname

TAALCOACHING TOPSPORTERS 

Topsporters moeten worden getraind op hun eigen topniveau: effectief, doelmatig en praktijkgericht. Bij Elin verzorgen we trainingen voor  sporters in de taal en cultuur van het nieuwe land waar ze zich vestigen. Of het nu gaat om buitenlandse sporters die naar Nederland komen of Nederlandse sporters die naar het buitenland gaan. Wij concentreren ons op datgene dat ze nodig hebben, hun jargon. In onze grote tuin kan de nieuwe sporttaal letterlijk in praktijk worden gebracht.

Lees ook eens het blogartikel over onze taalcoaching bij PSV.

Resultaat:

 • Verbeterde taalvaardigheid in het sportjargon
 • Thuis voelen in het nieuwe sportland

Contact

shutterstock contact business cardBij Elin leert u communiceren in de taal van uw zakelijke relatie. Heeft u vragen over ons aanbod en/of de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Graag gaan wij met u in gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen.