U wilt meer halen uit de internationale samenwerking met collega’s en partners. De vreemde taal van uw samenwerkingspartner beheerst u weliswaar op een redelijk niveau (B1-B2 volgens het Europees Referentiekader) maar graag zou u die taal ook in uw eigen vakjargon, beter willen beheersen. Dit leidt namelijk tot meer zelfvertrouwen. Ook realiseert u zich dat uw persoonlijke effectiviteit in de omgang met de betrokkenen in het project sterk afhangt van uw interculturele competentie.

PERSOONLIJKE PERFORMANCE

Voor veel Nederlandse bedrijven is de keuze om internationaal te werken al lang gemaakt; de landsgrens wordt namelijk vaak gepasseerd voor productie, inkoop, verkoop en service. Dit geldt niet alleen voor de grote multinationals, maar zeker ook voor de kleine en middelgrote (familie)bedrijven. De trend is dat dit alleen maar toeneemt! De financiële, juridische en fiscale aspecten die bij het internationaal zakendoen komen kijken, regelen bedrijven meestal goed. De inzet van medewerkers bepaalt daarna grotendeels of internationale kansen worden verzilverd of niet. Het gaat dan om het spreken van de taal en het hanteren van de culturele omgangsvormen. De mate waarin dat lukt is afhankelijk van persoonlijke thema’s  als zelfvertrouwen, omgaan met tegenslag en onzekerheid. Maar ook van competenties als beïnvloeden, samenwerken en onderhandelen.

 UNIEKE SAMENWERKING

Elin Business Language Communication en IPV Training & Advies hebben hun expertises bij elkaar gebracht en samen het concept INTERNATIONAAL WERKEN ontwikkeld. Het doel? Bijdragen aan de professionalisering van internationale samenwerking. In deze training zijn een taaltrainer en een succescoach aan elkaar gekoppeld. Naast aandacht voor taal en kennis van de cultuur, is er dus ook aandacht voor de persoonlijke effectiviteit van medewerkers.

Succesvolinternationaalzakendoen

AANBOD

We bieden een programma aan met open trainingen en maatwerktrajecten,  individueel en in kleine groepen, in onze hoofdtalen Nederlands, Engels, Duits en Frans. ‘INTERNATIONAAL WERKEN’ is geschikt voor mensen die internationaal werken, de taal al op goed basisniveau spreken en zich in vlot tempo verder willen bekwamen om internationaal succesvoller te worden.

  • INTERNATIONAAL WERKEN ALS PROJECTLEIDER/ MANAGER

Voor bijvoorbeeld de ambitieuze projectmanager die een presentatie moet geven voor een internationaal gezelschap. Of voor de manager die zijn team met internationale medewerkers nog beter wil motiveren.

  • INTERNATIONAAL WERKEN ALS SALES-, ACCOUNTMANAGER

Specifiek voor bijvoorbeeld de resultaatgerichte verkoper die moeilijk begrijpt waarom de order niet valt.

  • INTERNATIONAAL WERKEN ALS SERVICE ENGINEER/ TECHNISCH EXPERT

Een training voor bijvoorbeeld de hoofdmonteur die voor het installeren van de totale productielijn moet vertrouwen op de inzet van nieuwe collega’s uit een andere cultuur.

  • MAATWERK

Contact

shutterstock contact business cardBij Elin leert u communiceren in de taal van uw zakelijke relatie. Heeft u vragen over ons aanbod en/of de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Graag gaan wij met u in gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen.